Virtuális valóság

Ökocsiga Játszóház

Virtuális valóság

A virtuális valóság játék, egy teljesen szokatlan világot vetít a résztvevő szeme elé, egy másik valóságba, egyenesen a játékba cseppen.

A VR játékok korunk egyik legújabb találmánya, elterjedése még igen korlátozott. A legtöbb ember már hallott róla, televízióban talán látott olyat is, aki egy bumfordi “szemüveget” viselve megmagyarázhatatlan mozgásokat végzett látszólag értelmetlenül, miközben magában beszélt. A vr játék csakugyan meghökkentő a néző számára, viszont a játékosnak fantasztikus élmény. Egy teljesen szokatlan világot vetít a szeme elé a készülék, egy másik korba, egy másik valóságba, egyenesen a játékba cseppen. Mivel viszonylag új technikáról van szó, a legtöbb ember nem tapasztalta meg ezt az élményt.

 

A virtuális valóság játéktér alapterülete 6 x 3 méter, ami két részre van osztva, így egyszerre két szereplő használhatja. A játékosok fejére higiéniai okokból erre a célra gyártott sapka, kezükre textil kesztyű kerül, ezek a rendezvény alatt egyszer kerülnek használatra. A szokásos játékidő 3-4 perc. A sátor elejénre rögzített kivetítőkön közben a várakozók láthatják azt, amit a játékos. Nagyobb létszámú rendezvényre egy harmadik monitort is felszerelünk, ami az aktuális sorszámot mutatja, ezzel a elkerülhető a feltorlódás.