Az utazó szabadulószoba oldal szerkesztés alatt áll, várható megjelenés 2020 június. Képek és szöveg feltöltése folyamatban.

A szabadulószoba játékok története nagyjából 30 éves múltra tekint vissza. Az alap ötlet az, hogy különböző feladatok megoldásával egy bezárt szobából kell kiszabadulni a játékosoknak. Az idők folyamán erre a témára nagyon sok játék épült, de többségükben az a közös, hogy helyhez kötöttek. Az utazó szabadulószoba egy olyan mobilizálható alternatíva, amivel ezt a játék tartalmat rendezvényre tudjuk telepíteni. Természetesen nem lehet szobának nevezni, de az összeállítás miatt interaktív és élménydús játékot biztosít.

A játékok témája:

A kalózok elásott kincse. Ezt a játékot főleg általános iskolásoknak kínáljuk.  A történet egy régi vitorlás hajó térkép szobájában zajlik. Vajon a rendelkezésre álló információkkal megtalálják a kalózok elásott kincsét? Nyomtatott molinókkal és különböző dekorációkkal alakítjuk ki a megfelelő környezetet. És persze a játék lényegét adó tárgyakkal, amivel a feladatokat megoldják.

Mi történt a Hold bázison? Egy különös esemény miatt leálltak a Hold bázis gépei. Ezeket a szerkezeteket kell beindítani a vállalkozó kedvű emberkéknek, csak egy a bökkenő. Nincs hozzá kezelési útmutató. Vajon sikerül? A játékot nagyjából 12 éves kortól ajánlom. Nyomtatott molinókkal és különböző dekorációkkal egy irányító terem környezetet alakítjuk ki. És persze a játék lényegét adó tárgyakkal, aminek egy kapcsolókkal és lámpákkal telezsúfolt irányítópult is a része.

A játéktér kialakítása:

Egy 3 x 6 méteres, középen ketté osztott sátorban alakítottuk ki a megfelelő tereket. A következő módon tudjuk a játék tartalmat elhelyezni. Amennyiben csapatok versenyeznének egymás ellen, akkor mind a kettő térbe ugyan azt a játékot helyezzük. Ha a változatosság és a tágabb korosztály a cél, akkor a sátor egyik felére a kalózos játék, míg a másikra az űrállomás kerül.

A mobil szabadulószoba egyedi, különleges és jól játszható színfoltja lehet rendezvényének.