Nyári tábor

Ökocsiga Játszóház

 A tematikus nyári tábor évek óta nagy sikerrel működik  a Cseresznyéskert Erdei Iskolában. Hétfőtől a pénteki zárásig, reggeltől estig folynak a különböző foglalkozások és játékok.

Pedálos gokartot, trambulint  és egyéb sporteszközöket biztosítunk a gyermekeknek. Csapatépítő játékokon, számháborúban mérhetik össze ügyességüket és tudásukat. Ha elfáradnak, akkor az udvarban álló foglalkoztatóban barkácsolunk, szabunk, varrunk, papírt merítünk vagy  fajátékot készítünk. Ha elbágyadnak a melegtől, akkor bevetjük a pacsálást, de természetesen csak módjával. A dinnyézés is elmaradhatatlan része a napi programnak. A sok mozgás igényli is a sok folyadékot. Esténként, amikor  már nincs nagy meleg, a tábor füves területén csapatépítőzünk, focizunk, kidobózunk vagy róka vadászatot rendezünk. Időjárás függvényében csillagászkodunk.

Az iskola mellett akácos és fenyveserdő található, remek helyszín egy rövid túrázásra. A közeli láprét pedig igazi érdekességekkel szolgál. Kornistárnicsot, tövisszúró gébicset, fekete harkályt, erdei hangyabolyt pillanthatnak meg a figyelmes szemek. A tábor közvetlen közelében is gyakran találkozunk imádkozó sáskákkal, sisakos sáskákkal és más védett állatokkal.

Sokat túrázunk gyalogosan, kerékpárral … néha lovaskocsival is. A túrák során igyekszünk minél több ismeretet átadni a gyerekeknek a természetről, kialakítani bennük a minket körülvevő környezet iránti tiszteletet.

Miért „Nem muszáj” tábor? A napirendünk rugalmas. Nincs korai ébresztő, nincs reggeli torna, és nem kell korán feküdni. Viszont késő estig lehet játszani, akár zseblámpás éjszakai túrára menni. A játékok menetrendjét a gyerekek igénye szerint állítjuk össze. Táborainkban rendszeresen találkozunk évek óta visszatérő gyerekkel.