Szobakerékpárral hajtott autópálya

Ökocsiga Játszóház

Szobakerékpárral hajtott autópálya

A szobakerékpárral hajtott autópálya az állóképességet tesszi igazán próbára. Ahhoz, hogy valaki megnyerje a futamot, bizony sokat kell tekerni azokat a pedálokat. De hogy is működik ez a játék? Nézzük az összetevőket:

  • Először is kell két szobakerékpár, amelybe egy különleges elektronikát építünk.
  • Hozzá adunk egy szépen megépített terepasztalt, utakkal, boxutcával, autókkal, egyéb dekorációkkal.
  • Végül adjunk hozzá két versenyzőt, akik a bicajt tekerik.

És kész is a „verseny kifulladásig” tökéletes receptje. Az autók a tekerés hatására indulnak el, és úgy gyorsulnak, ahogy felpörög a bicikli. Ezért lehetséges (sőt, garantált) utóhatás az izomláz. Ez a játék igazi ritkaság, a rendezvény egyik különlegessége lehet. Jó lehetőség az apuka-kisfia, vagy az anyuka-apuka, esetleg az apuka-másik apuka összecsapásokra…A versenyek nem tartanak sokáig, ezért is tud ez a játék aránylag sok embert kiszolgálni kevés idő alatt. A játék nem csak a tekerés miatt kihívás, hanem azért is, mert ha túl erősen tekerik, akkor a kocsik ki is sodródhatnak a pályáról.

Nyilván egy felnőtt más erőt tud kifejteni mint egy gyerek. Hogy a kicsiknek is meglegyen a siker élményük, bizonyos mértékig állíthatjuk a tekerési erőt. A pálya alapterülete 2 x 3 méter, egyszerre két autó mehet rajta. A tapasztalatok szerint nagyjából 10 éves kortól tudják használni a gyerekek kondíció függvényében. A kerékpárok felnőtt méretűek. Az ülések magasságát lehet csökkenteni, de óvodások és kisiskolások nem tudják használni.

A játék felett a legtöbb esetben pavilon, vagy sátor van. Ez nem csak a nap ellen véd, de szabadtéri programon az asztalra hulló levelektől is.

A galéria indításához kattintson a képre.