Bobocar

Ökocsiga Játszóház

Bobocar

A bobocar már a kormány mozgatásától képes elindulni de csak akkor, ha megfelelően kombinálja a testsúly áthelyezésével. Egy ovisnak vajon van-e nagyobb kihívás mint megtanulni a pedál használatát? Hát persze! Ennek a járműnek nincs pedálja, sőt  semmilyen lábbal történő meghajtást nem igényel. Nehéznek tűnhet, de már nagyon sok gyerek vendégünk megtanulta a működését. Remek szórakozás, nagyszerű ügyességi játék, ami fejleszti a gyermek egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját…….ennyit az elméletről. Gyakorlatban nem is ezzel foglalkoznak a gyerekek. Marad a jól bevált lábbal löködős módszer, attól biztos hogy haladnak és a cipő orra is kopik……

Alacsony súlypontjának és széles kerekeinek köszönhetően nehezen borul fel, használata teljesen biztonságos. Különösebb felügyeletet nem igényel. A pályát bójákkal és közlekedési táblákkal egészíthetjük ki. Egy kis gyakorlás után már az akadályok kerülgetése és a tolatás sem nehéz feladat. 120 kilogrammos teherbírásának köszönhetően akár a szülők is felpattanhatnak rá. A játék csak kemény felületre ajánlott, ami lehet aszfalt, beton vagy linóleum. Torna csarnokban akár versenyt is lehet rendezni a kicsiknek. Minimális helyigénye nagyjából 6 x 10 méter.

Bár ez a játékunk is népszerű, nem olyan látványos készlet, mint a kis pedálos gokart.  Olyan kicsiknek ajánlom a bobocart, akik még nem tudnak kormányozni, ez a gokartnál gondot jelenthet.

A galéria indításához kattintson a képre.